PORTRETE

INFORMATII :

MOTIVE PENTRU A ALEGE UN PORTRET

TEHNICI SI METODE FOLOSITE

COMENZI MOTIVE PENTRU A ALEGE UN PORTRET

                Chipul uman a fost dintotdeauna o sursa de inspiratie, pentru marii artisti el ascunzand o multitudine de trasaturi ce provocau maiestria pictorilor portretisti si nu numai. Orice artist plastic s-a incumetat cel putin odata in viata sa transpuna chipul uman pe diverse suporturi . 
                Portretistica are la baza o provocare destul de dificila care consta in  surprinderea trasaturilor fizionomice, acestea alcatuind intr-o mare masura firea omului,primul contact.
                Caracterul fiecarei persoane se exteriorizeaza de-a lungul timpului asternandu-se parca pe chipul acestuia sub forma de trasaturi tot mai accentuate.

                 Totusi, DE CE un PORTRET?

                Multi ar spune ca este mai simplu sa lasam tehnologia sa-si urmeze cursul ,lasand astfel portretul in mana fotografilor, dar foarte multi ar prefera sa imortalizeze expresia umana prin maiestria si viziunea unui artist, astfel portretul capata o nota deosebit de importanta , rupandu-se de “monotonia” si de efectul de comun dat de banala fotografie,si cu siguranta NU VA FI UITAT.
               Un portret bine realizat poate ajunge sa spuna o intreaga poveste.Si sa nu ne miram de faptul ca portretul a devenit in zilele noastre , genul cel mai indragit, cel mai des abordat si mai cultivat  chiar si de cei mai apreciati pictori.
                Portretul surprinde si pastreaza imaginea unui chip de-a lungul timpului , dainuind in viitor si oferind senzatii si imagini din trecut.


TEHNICI SI METODE FOLOSITE


              Portretele sunt realizate manual pe panza,in culori de ulei sau acrilic,avand ca strat protector un vernis din rasina naturala,facand panza rezistenta in timp atat la umiditate cat si la razele solare.
             Suportul poate varia, cele mai multe portrete sunt lucrate pe panza, dar se poate folosi si lemn, carton,panza pe carton, hartie,etc.
           
             Lucrarile au in comun acuratete, minutiozitate, si o atentie deosebita acordata detaliilor.
  
  
COMENZI


Daca v-ati hotarat sa comandati un portret , vizitati pagina pentru COMENZI.


Pentru a face o comanda am nevoie de urmatoarele informatii:
  • o poza sau mai multe ( in rezolutie cat mai mare,  cu cat detaliile sunt mai clare , cu atat si lucrarea va avea o acuratete mai buna)
  • dimensiunea dorita (ex. 50x60cm,etc)
  • suportul si culorile dorite ( ex. panza pictata in acrilic,etc.) 
Pentru orice alte INFORMATII sau NELAMURIRI, nu ezitati sa ma contactati folosind una din metodele de pe PAGINA de CONTACT.